Tűzgátló kapuk

Tözgátló kapuinkat többféle méretben, kialakításban és különböző minősítésekkel forgalmazzuk.

Tűzgátló redőnykapu Autonóm működésre is képes, akár 240 perces tűzgátlással
Tűzgátló szekcionált kapu Beltéri vagy akár kültéri használatra szánt, kemény paneles kapuk
Guillotine tűzvédelmi kapu Felfelé nyíló szárnyak
Tűzgátló függöny  Szőtt anyagú tűzgátló takarás, jelentős szélességű nyílásokhoz

 

 

FLAMESHIELD 120 / 240 TŰZGÁTLÓ REDŐNYKAPU

A FER-ER KFT. AZ A1S KIZÁRÓLAGOS KELET EURÓPAI KÉPVISELŐJE

TŰZVÉDELMI SZABÁLYOKNAK MEGFELELŐ MŰSZAKI MEGOLDÁSOK


SZIGETELT VAGY ANÉLKÜLI REDŐNYKAPUK, TŰZ ÉS FÜSTGÁTLÓ FÜGGÖNYÖK, PARAMÉTEREKTŐL FÜGGŐEN LÁNCÁTTÉTELES TENGELYHAJTÁSSAL, VAGY CSŐMOTOROS MEGHAJTÁSSAL.


A Flameshield tűzgátló redőnykapu minden tűzgátlási feladatra megoldást kínál.
A tűzgátló redőnykapuk kiválasztása eddig a célszerűségről szólt csupán. Ez mostantól megváltozik, hiszen az A1S által kifejlesztett Flameshield tűzgátló redőnykapu család kapuival az esztétikai szempontok is érvényesülhetnek a döntésben. Beltérben történő felhasználáskor, (pl. vendéglátó helyek, éttermek, szállodák, stb) a Flameshield 120 redőnyök, letisztult megjelenésének és a motorok belső elhelyezésének köszönhetően megfelelnek mind a tűzvédelmi, mind pedig az esztétikai követelményeknek.
Tökéletes eleme lehet szállodáknak, éttermeknek, gyártó üzemeknek, parkolóknak és mindenféle közösségi térnek, ahol fontos a tűzgátlási feladat megoldása.
Szükség esetén állmennyezet fölé is elrejthető!
A Flameshield tűzgátló redőnykapukat sikeres teszteknek vetették alá az Exova Warringtonfire tűzvizsgálati laboratóriumban, és gyártásuk a WARRES 145904 sz. előírás szerint folyik. A teszt megfelel a BS 476-22:1987 szabvány 8 cikkelyében leírt előírásoknak.

Innováció és általános elkötelezettség nyilvánul meg a fejlesztések és a gyártás során az A1S részéről. A siker záloga a legmagasabb minőség, mindez egyedülálló ár-érték aránnyal párosítva. Tehát ha tűzgátló redőnykapura van szüksége, biztos választás az A1S Flameshield termékcsaládja, mely most még nagyobb választékban érhető el.

A FLAMESHIELD termékcsalád egyedülálló módon már alapkiépítésben is tartalmaz olyan biztonsági elemeket, melyekkel lehetséges a tűzgátló redőnykapu tűzjelző rendszerbe kötése nélkül is az automatikus működtetés.
A FLAMESHIELD termékcsalád különösen előnyös az üzemeltetők számára, hiszen az OTSZ szerint a sérült tűzgátló ajtókat, kapukat cserélni kell, nem lehet hegeszteni, fúrni, vagy bármi hasonló javítást elvégezni rajta. A FLAMESHIELD kapukon viszont ilyen jellegű beavatkozások nélkül lehet elemeket cserélni a komplett csere helyett.
A redőnykapuk a tolókapukkal ellentétben, nem foglalnak helyet a raktárakban, termelőegységekben a nyílások mellett, ezzel együtt meghatározott mértékben kapuként is használhatók.
A termékcsaládra jellemző működtetési módok
Normál működés esetén a redőnykapu folyamatosan nyomva tartott FEL-LE nyomógombokkal működik. A többi hasonló termékkel ellentétben a FLAMESHIELD termékcsalád nemcsak vészhelyzeti működésre, hanem napi szintű használatra is alkalmas. A kapu zárási sebessége a beépített speciális hajtóműveknek köszönhetően körülbelül 100 mm másodpercenként.
Vészhelyzeti működtetési módok
1. Tűzjelző központtól kapott jel: (Ebben az esetben egy 24V-os, 0,5 Amper erősségű jelet kérünk a tűzjelző rendszertől, melyre 5 másodpercig van szükség. A feszültség megjelenésekor a kapu kuplungja mechanikusan oldódik, és a kapu gravitációs elven zárul. A záródás kezdésének az időpontja kiegészítő eszközzel késleltethető. Ez a kiegészítő emellett hang- és fényjelzéssel figyelmeztet a kapu zárásának megkezdésére a balesetek megelőzésének érdekében.)
2. Beépített hőmérsékletérzékelő: (ennél a módszernél –abban az esetben – ha a kaput csak vészhelyzeti zárásra használják (bizonyos méreteken belül) nincs szükség motorra, ennél fogva olyan helyre is telepíthető, ahol nincs állandó áramellátás, vagy kiépített tűzjelző rendszer. Rugós rásegítéssel, a kapu kézzel is működtethető, a zárást egy belső hőmérsékletérzékelő indítja, mechanikusan, 68 Co)
3. Kézi indítás: (a kapu mellé telepített kioldó segítségével) A maximális hasznos nyílás 7000 mm széles és 7000 mm magas, illetve válaszfal rendszerben egy órás tűzállóság esetén legfeljebb 50 m2 felületű. A kaput tartó szerkezetnek tűzgátlónak kell lennie és el kell bírnia a redőnykapu súlyát. (a fogadószerkezet sohasem része a kapunak).
A kézi működtetésű, rugós előfeszítésű redőnykapu maximális mérete: 2850 mm széles 3000 mm magas. A kézi tűzgátló redőnykapu alap állapotában nyitott, és csak tűz esetén záródik.
A kiszolgálóhelyeket védő redőnykapuk esetén feltétel, hogy a pult tűzálló anyagból készüljön, illetve a pult elég széles legyen ahhoz, hogy az alsó sín, a hőterhelés miatti elmozdulása során se nyúljon túl a pulton.
A kapuk mérettől, és a használat módjától függően készülhetnek csőmotorral, vagy láncáttételes tengelyhajtással. Csőmotor használata esetén, a csőmotor kialakításából eredően, a motor mechanikusan nem leválasztható a kapuról, így gondoskodni kell a kapu folyamatos tápellátásáról. Ez történhet központi szünetmentesítéssel, vagy egyedi szünetmentesítő kiegészítő alkalmazásával is.
A gyári, opcionálisan rendelhető szünetmentesítő egység lehetővé teszi a berendezés működését tűz idején is, legalább egy alkalommal. A kiegészítő a kapuval együtt minősített.


Felületfestési lehetőségek: A vevő igényének megfelelő RAL porszórt színnel.


TŰZGÁTLÓ SZEKCIONÁLT KAPUK
A FER-ER KFT. AZ ANGELMIR KELET EURÓPAI KÉPVISELŐJE

A szekcionált tűzgátló kapuk SeccFire ® , fő feladata az, hogy külön válassza a különböző helyiségeket tűz esetén. Az a sajátossága, hogy nyitva maradhat, és tűz esetén záródik, vagy betöltheti ugyanazt a funkciót, mint a normál szekcionált kapu, kültéren és beltéren egyaránt. Ez a kivitel lehetővé teszi, hogy a különböző megjelenésével megfeleljen a rendelkezésre álló hely esztétikai igényeinek, ami ideálissá teszi számos különböző igényes helyen az alkalmazását. Úgy mint a színházak, szállodák, liftek, parkolók, szállítószalagok, logisztikai raktárak, stb.

A kapukat olyan alkatrészekkel gyártják, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a lángok, füstök és gázok áthatolását, ugyanakkor tökéletes záróegységként szolgálnak, amelyek maximális tömítést biztosítanak.
A panelek belseje 350 kg / m 3 sűrűségű és 60 mm vastagságú szigetelő kompozitból készül . A külső lemezborítás sima, horganyzott acéllemezből, festett fehér, RAL 9010 vagy igény szerint 304 vagy 316 minőségű rozsdamentes acél. SeccFire csigahajtóműves nem – intenzív használatra tervezett.
A vezérlés digitális, integrált , és a kapu oldalára szerelt szekrényben található.


A tűz esetén a SeccFire a modelltől függően 60 vagy 90 percig tökéletes ellenállást garantál az ajtó mindkét oldalán. A vezérlés kapcsolódik a tűzjelzőhöz vagy a füstjelzőhöz; amikor a riasztási jel érkezik, a kaput a motor leengedi. Tűzzel együtt keletkező feszültségcsökkentés (áramszünet) esetén a vezérlőpanelhez kapcsolt minősített UPS végzi a kapu zárását. A kapuk baleset megelőző működésekor a fénysorompókból álló függönnyel biztosítják az emberek és járművek áthaladását.

Csak beltéri alkalmazásra képes, maximum 78 perces tűzgátlási értékkel bíró szekcionált kapu, napi
7-8 használatra.
A kisebb méretek közvetlen tengelyhajtású, a nagyobbak hidraulikus meghajtású működtetéssel.

GUILLOTINE TŰZGÁTLÓ KAPUK


A guillotine tűzvédelmi kapukat felfelé nyíló szárnyakkal gyártják különböző fokú tűzállósággal.
A kapu egyetlen lappá összeállított panelekből áll. Ennek köszönhetően mind mechanikailag, mind tűzvédelmi szempontból tökéletesen megfelelnek a feladatuk ellátására. Minden kapulap 1200 mm szélességű panelekből van kialakítva acéllemez külső borítással és több sor hőszigetelő anyaggal.
Ezek együttesen megakadályozzák a gázok és a lángok átjutását. A kapulap lap körbezárva van a kerülete körül, és ha a nyílás felett nincs elegendő hely, akkor teleszkópos megoldással készülnek. Bonyolult kialakításának köszönhetően ez a fajta kapu lehetővé teszi, hogy szükség esetén nagyon finom záródással működjön.

A tűzgátló guillotine kapu általában nyitott állapotban van, és ha jelet kap az érzékelő rendszer a tűzjelzőtől, a gravitáció miatt lefelé indul. A lengéscsillapítóknak köszönhetően a vezérlés a talaj közelében csökkenti a sebességet és finom ütközéssel zárja a kaput az aljzathoz. Ezenkívül megfelelő biztonsági elemekkel rendelkeznek annak megakadályozására, hogy a felfüggesztés bármely elemének törése esetén a kapuk lezuhanjanak.

A kapuk vezetősínjei felszerelhetők a födémekhez, vagy erős fémszerkezetekre hegeszthetők. A támasztóelemek tűzállósági értékének, legalább a kapuk tűzállósági értékének a kétszeresének kell lenniük, és elég erőseknek kell lenniük ahhoz, hogy ellenálljanak az ajtó súlyának és a tágulásnak.

Partnereink