Ollós emelők

A hidraulikus ollós emelőasztal lehetővé teszi, hogy mozgassunk tárgyakat teljesen biztonságosan, jelentős súly, vagy magasság esetén is.

A gyártónk 1972 óta gyárt emelőasztalokat, ennek köszönhetően minden igényt ki tud elégíteni méretben és teherbírásban megnyilvánuló széles választékával. Minden asztalt az európai EN 15701 szabványnak megfelelően gyárt, melyek szállítás előtt gyári tesztelésen esnek át, ahol ellátják őket a megfelelőségi nyilatkozattal és CE jelöléssel.

Emelőasztal előnye:
Biztonság és stabilitás:
Összehasonlítva a hagyományos gépekkel, (mint például daru vagy felvonó), az ollós platform lehetővé teszi, hogy tárgyakat, anyagokat emeljünk a legnagyobb stabilitással, nagyban csökkentve ezzel a leesés, illetve baleset lehetőségét.
Kívánt magasságba emelhetőség
Egyik legnagyobb előnye az ollós emelőasztalnak az, hogy könnyedén lehet növelni vagy csökkenteni az asztal emelési magasságát (adott paraméterek között) a kívánatos magasságra. Elektromos hiba esetén az asztal megmarad pozíciójában, a rakomány és az emberi élet veszélyeztetése nélkül.
Sokoldalúság és helytakarékosság:
A széles termékskálának köszönhetően az ollós emelőasztal ellátható egyszeres, dupla, tripla vagy négyszeres ollómechanizmussal, mely segítségével eddig nem látott magasságok érhetőek el, baleset veszélye nélkül, teljes biztonságban.
Automatizált emelés:
Emelőasztalaink összekapcsolhatóak más, már meglévő irányítási rendszerrel, használhatóak kézi kapcsolással, távoli vezérléssel egyaránt.
Könnyű szállítás:
Az ollós emelőasztal szállításkor kis helyigényű, megfelelő emelőgéppel könnyen mozgatható.

Felvonóként használt ollós emelő asztal
Különlegesen magas emelési magasság igénye esetén a gyártónk ajánlja az ATX vagy AQX verziót amely akár 3 vagy 4 ollós mechanika is egymásra építését is lehetővé teszi. Kiegészítők széles skálája érhető el (extra nyomógombos vezérlés, sorompó, korlát, biztonsági elemek, stb…) ami miatt termékünk igazán egyedire szabható.

Az alkalmazási helyek, ahol ezek az asztalok használhatóak széles körben:
Autólift:
Autók különböző szintre történő emelése, vagy süllyesztése feljáró nélküli helyszínek esetében.
Felvonó lift:
Lifttel nem rendelkező helyeken a hagyományos felvonó rendszerek alternatívája, vagy ahol lift egyáltalán nem építhető, mert nincs hely a lift maximális emelési magassága felett.
Mozgássérült lift:
Az aztal méreteiből adódóan ideális lehet, ha a 2 méter felett van az emelési magasság.

Rakodó lift ollós emelőasztallal
A rakodó emelőasztal használható teherautók, konténerek stb. kirakodására-berakodására, ott ahol más alternatíva nem lehetséges (pl.: rámpakiegyenlítő). Billenő nyelv a rövidebb vagy a hosszabb oldalon elősegíti a könnyebb rakodást.
Itt is elérhetőek a különféle kiegészítők: extra nyomógombos vezérlés, sorompó, korlát, védelmi berendezések, harmonika szoknya, stb.

Kitámasztó karos emelőasztal
Az emelő asztalok gyakran koncentrált terhelésnek vannak kitéve, amelyek esetén a felső keret nyitott helyzetben van, ilyenkor a fizikai törvényeknek megfelelően a magas súlypontja miatt a sarkokon billenés előfordulhat. Néha, amikor egy jelentős súlyú vagy méretű tárgyat emelünk, abszolút fix felületi stabilitásra van szükség, amit ezekkel a támogató karokkal érhetünk el.
Ilyenkor a hidraulikus csapos megoldást szoktuk javasolni, mely az emelt állapotban lévő asztalt a környezethez kapcsolja, ezzel biztosítja a stabilitást. Ha ez a technikai megoldás nem jöhet szóba, akkor lehetséges hidraulikus rögzítő karokkal bővíteni a rendszert. Amikor az asztal felső holtponton van, akkor 4 „mankó” emelkedik fel,(minden sarok), melyek megtámasztják az asztalt, ami "ráül" ezekre a támasztókra, ezáltal az emelőasztal merevsége lehetővé tesz mindenféle mozgatást a billenés veszélye nélkül.
Az ollós emelők terhelhetősége 500KG-tól indul, és akár 30.000 KG-ot is elérheti.
Anyaga lehet acél, acél, nemesacél asztallal, vagy alumínium.
Két gyártó termékeit forgalmazzuk. Ezen termékek standard méreteiből a gyártó általában tart raktáron, így azok szinte azonnal elérhetőek, az egyedi tervezésű, vagy nem szokványos terhelhetőségű termékeknél a gyártási határidő 6-8 hét.