ipari gyorskapu, spirálkapu

 

A spirálkapuk az innováció magas minőségű eredményei. A vagyonvédelem és az energia megtakarítás elérésére, ma a leggyakrabban szekcionált kapu vagy redőnykapu és PVC gyorskapu kombinációját alkalmazzák. A spirálkapuk önmagukban egyesítik mindezen tulajdonságokat — a gyorsaságot, a nagyszámú nyitás lehetőségét, a jó hőszigetelést, és a vagyonvédelem megoldását is — ezért ezeket a jövő kapuinak tekintik.
Az általunk gyártott spirálkapuk egymillió nyitásra vannak tesztelve, ezért beruházó, üzemeltetői szempontból minden szempontból előnyösebb, mint két kapu kombinációja. Kevesebb hibalehetőség, kisebb energiafelhasználás. 

Enkóderes helyzetmegállapítással működő, 1 fázisos, frekvenciaváltós vezérléssel ellátott,  hőszigetelt lamellákból álló, gyors mozgású spirálkapu, mérettől függően akár 4. szélterhelési osztályú ellenálló képességgel.

A kaput motor mozgatja, a mozgás sebességét rugós, vagy ellensúlyos rendszer biztosítja. A jó minőségű görgőrendszernek, és a spirálban összeszedett lamelláknak hála a kapu csukódása halk, nyitáskor 2m/sec, záráskor 0.5m/sec átlagos sebességet képes elérni.

A felépítmény anyaga galvanizált acél, mely kaphat porszórt festést, de akár rozsdamentes kivitelben is elkészülhet.

A lamellák 4 centiméter vastagok, acél lemezből, extrudált habkitöltéssel készülnek. A lamellák között, a kapu oldalán, a nyílás felett, illetve a kapu és a talaj találkozásánál lágy, EPDMből készült szigetelés biztosítja a tökéletes zárást. A rendszer együttes hőszigetelési tényezője 1.9W/m2K átlagosan.

A lamellák a gyártás során kapják meg a végleges színüket, azokat utólag színezni nem lehet. Gyártáskor RAL-színekhez hasonló színekben tudjuk őket elkészíteni.

A lamellákba rácsot, illetve bevilágítót lehet elhelyezni.

A kapu frisslevegő utánpótló rendszerbe korlátozottan illeszthető (Szünetmentesíteni kell, és tűzjelzőbe kötni.)

Nyitási módok:

Nyitás és zárás impulzusvezérelt, már az alapmodellt is illeszteni lehet a kommersz kapunyitó, kaputelefon, GSM gateway rendszerekhez. Ezekhez képest az emelt szintű megoldásnál a kapu az állapotát is képes visszajelezni egy házmenedzsment szoftver részére, valamint illesztőmodul segítségével képes fogadni a nyitó/záró parancsot is a szoftver felől, kiegészítővel integrálható a közkeletű okosotthon-megoldások rendszerébe is. Ez a modell a tűzjelző rendszer felé is képes a zárt/nyitott állapotát visszajelezni, és képes fogadni a tűzjelző rendszertől kapott nyitási parancsot is.

Beállítható 99 másodpercig a nyitva tartás ideje, kikapcsolható az automata visszazárás, illetve beállítható a rendszer úgy

Utca felől az induktív hurkos nyitás jelenti a legegyszerűbb megoldást, természetesen ennek az a hátránya, hogy a kapu előtt részt fel kell törni, és a hurkot el kell alatta helyezni. Ez a nyitási mód nem érzékeny sem emberre, sem állatokra, csak és kizárólag nagyobb mozgó fémtárgyakat érzékel.

A kapu nyitható lehet oszlopra helyezett RFID leolvasóval, kóddal, távirányítóval, gyalogos forgalom nélküli részeken mozgásirány figyelő radar, kisállatvédett PIR érzékelő is indíthatja a nyitási folyamatot.

Kiegészítő rendszerrel a kapu nyitható Bluetooth, aktív proximity, illetve telefonos applikáció segítségével is.

A rendszer mellé egy, illetve többkamerás rendszámfelismerővel ellátott menedzsment rendszert is tudunk szállítani, mely többszintű jogosultságot kezel, távolról vezérelhető.

Védelmi elemek:

Az alap védelmi elem a fotocella, de tapasztalataink szerint ez egy gyors mozgású szilárd kapunál nem jelent kellő védelmet.

Javasoljuk a kapuba telepíthető fényrács használatát, mely a kapu teljes síkjában érzékel, nem csak egy vonalban, mint a fotocella, így biztonságosabb megoldás.  Mivel automata kapukról van szó, legalább egy biztonságtechnikai kiegészítő szükséges a kapuk automata zárásának bekapcsolásához, illetve a távirányítós nyitás funkció aktiválásához.

Olyan esetben, ahol a kapu szilárd anyaga nem okoz különösebb kárt az alatta maradt tárgyakon, alkalmazható még vezeték nélküli élvédelem is.

 

Helyigény, kialakítás:

A kapu nyílás melletti helyigénye motoroldalon 450mm, a motorral ellentétes oldalon 350mm.

A nyílás feletti helyigényt az határozza meg, hogy a gyűjtés formája hagyományos, négyzet alapú, egyenes hátrasiklásos, vagy ovális, téglalap alapú lesz-e.

Az egyenes hátrasiklás helyigénye 550mm minden magasság esetén, ebben az esetben a lamellák, mint a szekcionált kapunál, egy íven siklanak hátra. A térből ez vesz el a legtöbb helyet, a kapu magasságától 800mm-rel többet.

A hagyományos gyűjtés esetén 3000mm kapumagasságig 550*550mm, 3000-5000mm közötti magasság esetén 850*850mm, efelett pedig 1100*1100mm élhosszúságú négyzet lesz a gyűjtőspirál alapja.

Ovális gyűjtés esetén a lamellák két sorban gyűjtődnek. A hagyományos megoldáshoz képest kevesebb felső helyigénnyel kell számolni, viszont ez a kapu magasságától majdnem független, átlagosan 650-850mm közötti méret. A hátranyúlás a kapu magasságának a fele+800mm.

A pontos bennfoglaló méreteket csak a tényleges nyílásméretek, és az egyéb rendelkezésre álló adatok alapján tudjuk pontosítani, a fenti méretek csak tájékoztatásul szolgálnak!

 

Partnereink