Rámpakiegyenlítők

Rámpakiegyenlítőt alapesetben acélból (festett, vagy rozsdamentes felületű kivitelben) tudunk kínálni, azonban lehetőség van teljesen alumínium rámpa szállítására is már, mely számtalan előnyt hordoz magában. (súly, korróziómentesség, stb).

Rámpáinkat robotizált műhelyben gyártja neves európai cég az EN1398-as előírások alapján. A megfelelőségi és a biztonsági követelményeknek megfelelően tesztelnek minden rámpakiegyenlítőt, majd megfelelőségi nyilatkozattal valamint CE védjeggyel látnak el.

Az alap rámpakiegyenlítő terhelhetősége 6000 kg, ami a maximum áthaladó terhet jelenti, ebbe beletartozik a targonca, a mozgatott áru, és a kezelő tömege is. Nyugalmi helyzetben a rámpakiegyenlítő a környezetével azonos mértékben terhelhető. Amennyiben 3 kerekű targonca, vagy 150mm-nél kisebb kerekű targonca használata szükséges, úgy a kiegyenlítő "asztalát" két további helyen meg kell erősíteni, ám ez csökkenti majd az oldalsó védelem magasságát is. A rámpakiegyenlítő maximális emelkedési sebessége 0,15m/s.

Rámpáinkat felár ellenében akár 12000 KG dinamikus terheléssel is megrendelheti, kitolónyelves (500 vagy 1000mm), vagy lengőnyelves kialakítással (1, vagy 3 részes nyelvvel). Az alapkivitel festett felületű, típustól függően kék, vagy szürke kivitelben. A méretek a piaci szabványokat követik, azonban lehetőség van egyedi rámpa gyártására is.

 

ALUMÍNIUM RÁMPÁK

ALUMÍNIUM LENGŐNYELVES RÁMPA

Az acél lengőnyelves rámpához nagyon hasonló kivitelű, de mind a szerkezeti elemek, mind a rámpa asztala, és a lengőnyelv extrudált alumínium ötvözetből készül, ennek megfelelően nem korrodál, nagyon csekély az önsúlya. Festésre nincs szüksége, nem mérgező (élelmiszeripari felhasználás)
Az alumínium rámpa maximális teherbírása 6000 kg (dinamikus terhelés) lehet.

 

Beépítési módok:
Az alumínium rámpákat jellemzően nem függesztik, hanem alulról támasztják alá. Ennek megfelelően az acélrámpától eltérő aknakiképzés javasolt, mely során az aknában előre tervezett helyekre támasztó gerendák elhelyezése szükséges.

ALUMÍNIUM KITOLÓNYELVES RÁMPA
Az acél kitolónyelves rámpához nagyon hasonló kivitelű, de mind a szerkezeti elemek, mind a rámpa asztala, és a nyelv extrudált alumínium ötvözetből készül, ennek megfelelően nem korrodál, nagyon csekély az önsúlya. Festésre nincs szüksége, nem mérgező (élelmiszeripari felhasználás)
Az alumínium rámpa maximális teherbírása 6000 kg (dinamikus terhelés) lehet.

ALUMÍNIUM KÉZI MINIRÁMPA
Ahol nincs hely a rakodóterület szélességében egy teljesértékű rámpát beépíteni, ott jól használható a kézi működtetésű minirámpa. Előnye az alumínium rámpákhoz képest a helyigénye, valamint a kézi működtetés. Maximális terhelhetősége 6000 kg.
ALUMÍNIUM OLDALRA CSÚSZTATHATÓ KÉZI RÁMPA
A rendszer előnye az egyszerűsége. A minrámpa alacsony önsúlya lehetővé teszi a kézi emelést, illetve a kézi mozgatást a sínen. Kétféle, 4000 és 6000 kg-os maximális terhelhetőséggel készül.

Függesztése lehetséges alumínium, illetve acél profilok alkalmazásával is.